• FOTO: Trond Lillebo

Furuberget er vanligvis en praktfull oase i Hamar, men i løpet av det siste døgnet har det skjedd noe merkelig på en av turstiene midt i berget.

Fredag formiddag fant nemlig en kvinnelig turgåer en diger haug som inneholdt både søppel, mikrobølgeovn, sofa, bord, klær, sko og annet rusk og rask.

– Jeg har god fantasi, så jeg tenkte først at det kunne være noen som hadde hevnet seg etter et samlivsbrudd, sier turgåeren.

– Det var egentlig ganske fine møbler. Mye av det var fullt brukbart, fortsetter hun.

Dumpet fra bil?

Søppelet ligger godt synlig, midt i et kryss hvor to turstier flettes sammen. Turgåeren mistenker at noen har kjørt bil inn Vikerkollvegen og dumpet gjenstandene.

– Jeg håper noen rydder opp, for det ser ikke pent ut. Det er et område jeg bruker mye, avslutter den ivrige turgåeren.

Også en fortvilet jogger har kontaktet HA for å fortelle om søpla som flyter. Han mener det kan bli lett å identifisere synderen:

– Helt forferdelig! Jeg er sjokkert over at vedkommende har lagt igjen både navn og telefonnummer på postforsendelser, sier han.

Politisak

Ordfører Einar Busterud setter svært liten pris på denne typen forsøpling. På telefon fra Elverum sier han følgende:

– Generelt er det helt utrolig hvor mye flid og innsats noen legger i å bli kvitt søppel på ulovlig vis. Man kunne ha levert dette både gratis og lovlig på Stavsberg, bare en drøy kilometer unna.

– Jeg håper politiet slår hardt ned på denne typen miljøkriminalitet. Hvis ikke politiet selv tar affære, så vil vi anmelde forholdet, sier han.

Vet du noe om saken? Kontakt oss gjerne på tips@h-a.no

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.