Det har lenge gått ulike historier om bilen fortsatt skulle ligge i Mjøsa eller om den har vært hevet. 

Vi har pratet med Olsenbanden-regissøren om funnet i Mjøsa. Les intervjuet med ham og hør også noen gode historier fra den siste scena.

Nå har man endelig fått svar. 

Se video: Her kan du se video hvor dykkerne filmer bilen. 

Dykkerne Geir-Inge Fjeld Jacobsen og Christer Norli Svenningsen fant nemlig bilen under en dykketur for rundt 14 dager siden. I helga var de nede igjen for å se om det faktisk var bilen fra filmen. 

- Vi er nå 99,9 prosent sikre på at det er den, sier de to til HA. 

På bunn i 50 år

Det er snart 50 år siden bilen ble kjørt ut i Mjøsa. Mange har lett etter den, men det er først nå den er funnet.

- Vi er de første som har sett den, så vidt jeg vet, sier Jacobsen.

- Den har blitt lett etter i alle år, sier Svenningsen.

De fant bilen ved en tilfeldighet. Store deler av den var dekket med mudder, og taket har blitt klemt ned.

- Men bakpartiet og registreringsnummeret var synlig. Det var god stemning der nede da vi skjønte det var Olsenbanden-bilen, sier Jacobsen.

På dypet

Bilen ble funnet ikke langt fra Mengshol. Og den lå dypt, på over 40 meter, forteller de to, uten at de vil røpe akkurat hvor dypt den ligger.

De to er ivrige dykkere, og søndag tok de med seg Øyvind Larsen ut i Mjøsa så også han skulle få se bilen.

- Hvorfor er den ikke blitt funnet før?

- Det kan være at den har vært dekket av mer mudder før, men at noe av det nå har seget vekk, sier Jacobsen. 

Flere skatter

De forteller at det ligger mye søppel i Mjøsa. 17. juni skal de ha ryddedugnad i regi av Mjøsen dykkerklubb. Men det er også flere skatter gjemt under vann.

- Det er to skip på Toten-siden som har blitt senket, men som ingen har funnet. Blant annet søsterskipet til Skibladner. Det er også blitt funnet skip fra 1500-tallet og sverd, sier Larsen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.