Spenningen ligger tjukk i lufta. Adrian og Linea Johannessen fra Brumunddal er på skattejakt midt i gågata. Det går rykter om at en gullring skjuler seg i sanda nede i de vannfylte trekassene. Finner man den, er man med i trekningen av et gavekort hos gullsmeden. Da kan det plutselig bli ekte saker å bite i.

Da HA kikker bortom de to skattejegerne, har de funnet mye som skinner, men ingen ring. 

– Det var ikke noe her heller, utbryter Linea, og leter ufortrødent videre.

– ELSKER Å GRAVE

For selv om det ikke er mulig å slå ut håret i en karusell i år på Dala-Mart'n, så det ikke ut til at barna brydde seg om det. Det lukter fortsatt mat, det er boder som selger alt fra spekepølse til solbriller, det er masse aktiviteter, det er mye folk og siden det er valgår: de politiske partiene hadde stands.

Søskenparet Johannessen mener det er knall å lete etter gull.

– Det er litt spennende, sier Linea.

På en stor trampoline hopper Leah Opsahlseter (8) fra Veldre opp og ned. I tillegg til at hun liker å hoppe på trampolinen, er hun også en ivrig gullgraver.

– Jeg elsker å grave etter gull. Jeg fant masse, og fikk en sjokoladedmynt, sier hun til HA.

ANDELØP AVLYST

På torget kunne barna prøve å sitte i en politibil, en brannbil eller i en ambulanse. Isabell (5) og Amalie Faraasen (7) fra Brumunddal har sett inn i en ambulanse før, men tok en ny inspeksjon.

– Vi har også hoppet i hoppeslott, ridd på hest, og etterpå skal vi gå å se på indianerteltene, forteller jentene.

Årets andreløp ble forøvrig avlyst. Mye regn har ført til at Brumunda er stri. Derfor måtte lensmann Terje Krogstad i stedet stå for trekningen.

– Det er litt fare forbundet med å gå i elva nå, men vi hadde plan B klar, forteller Knut Roar Molstad (56) fra Lions Club, som arrangerer andeløpet.

Sammen med Per Arne Pedersen (52) og Marit Grindahl (57) har han slått seg ned for en kaffekopp. Dala-Mart'n er jo ikke bare for de minste.

– Vi er ute for å treffe kjentsfolk, og skravle litt, forteller Molstad, og skuer utover folkehavet.

– Folk kommer når det er noe som skjer. De har blitt flinke til å bruke byen, fastslår trioen rundt kaffebordet.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00