Politiet gjør fra tid til annen beslag av dopingmidler på Hedmarken. Det er typisk ikke store proff-beslag ment for videresalg, men mer av typen mindre mengde til eget bruk. Politiet mener imidlertid at dette viser at illegale dopingmidler er i sirkulasjon og bruk i Innlandet.

HOS VOLDSSIKTET

Krimsjef Rune Strand ved Hamar politistasjon bekrefter for HA at politiet rett før jul beslagla dopingmidler hos en mann i 30-årene fra Hamar-området. Mannen er siktet i en voldssak.

– Det ble funnet i underkant av 20 ampuller totalt med type steroider, samt 65 tabletter, forteller Strand.

Mannen har erkjent besittelse, og forklart til politiet at det var dopingmidler til eget bruk.

ANTIØSTROGEN

Blant det som ble beslaglagt hos mannen, var antiøstrogener.

Dette er medisiner normalt brukt i brystkreftbehandling av kvinner.

Men det brukes også av dem som tar anabole steroider for å forhindre at menn som doper seg utvikler bryster.

VOLDSSAMMENHENG

– Generelt kan vi si at det ikke er uvanlig at man ser dopingsaker i sammenheng med voldssaker. Bruk av en del av disse medikamentene gjør noe med folks impulskontroll og vurderingsevne, sier Rune Strand.

Mannen i 30-årene er fortsatt under etterforsking for sine forhold, og saken vil etter hvert bli oversendt til domstolen.

TAR I POSTEN

Strand sier en av de vanligste kanalene for innførsel av dopingmidler er i posten.

– Tollvesenet tar mange av beslagene, og de sakene blir oversendt politiet for videre etterforsking. Men politiet gjør også egne beslag av dopingmidler, og da typisk knyttet til andre straffbare forhold, sier Strand.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.