Denne uka har Hamar Sagbladfabrikk vært base for bil i særklasse. Ved introduksjonen av ny modell av luksus-sedanen Panamera må forhandlerorganisasjonen drilles. Selgere må vite hva de skal selge, ganske enkelt læres opp og bli kjent med produktet. Det har de blitt ved å kjøre på helt vanlige veger på Hedmarken. Morten Scheel, administrerende direktør i det norske importørselskapet Autozentrum Sport AS er glad for at han valgte Hedmarken og kulturetablissementet Hamar Sagbladfabrikk.

– Vi legger vekt på å finne en god «location», som gir deltakerne følelsen av det lille ekstra. Det fant vi på Hamar Sagbladfabrikk. Stedet gir en spennende ramme rundt presentasjonen av vår nye modell. Når forhandlerapparatet fra hele landet innkalles, er det viktig at vi samler oss i nærheten av Gardermoen. Derfor ble Hamar og Hedmarken et lykkelig valg for oss, sier Porsche-sjef Morten Scheel.

vekker oppsikt

Det har naturlig nok vakt oppsikt når det har kommet kjørende kortesjer med rålekre Porscher, også inne i boligområder. Både Jessnes og Ådalsbruk har hatt besøk av de rullende millionglisene.

– Får å prøve ut bilens tekniske løsninger og egenskaper er det viktig også å kjøre den i helt vanlig trafikk, som over fartsdempere. Selv om Panamera i likhet med Porsche-modeller flest har ytelser helt hinsidig norske fartsbestemmelser, er det altså ikke hastigheter og akselerasjon som har vært tema under den ukelange Porsche-utprøvingen på Hedmarken.

Nisjemerket Porsche har nå åtte forhandlere i Norge. Det er selvsagt forsvinnende lite i forhold til masse-merkene. Men så er da heller ikke Porsche noen bil for massene. Etter et mikroskopisk Porsche-salg i Norge for en del år tilbake, selges det nå rundt 500 nye Porscher årlig her i landet.

1,3 millioner

Det er andre generasjon Porsche Panamera som introduseres i Norge i disse dager. Bilen hadde internasjonal premiere på høstens bilutstilling Mondial de l’Automobile i Paris. I Norge koster Panamera fra 1,3 millioner kroner, da som hybrid, som blir lansert til våren. Én utgave er utstyrt med åttesylindret motor på ekstreme 550 hestekrefter. Herligheten koster 2,3 millioner kroner

Fakta

Dr. Ing. c. F. Porsche AG, ofte forkortet til Porsche AG eller bare Porsche, er en tysk bilprodusent.

Selskapet ble stiftet av Ferdinand Porsche i 1931, som også bygget den første Volkswagen-modellen.

Selskapet holder til i Zuffenhausen, en del av Stuttgart.I Norge koster Porsche fra kr. 794.000 (718 Cayman).

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.