Partilederne i regjeringspartiene og støttepartiene gikk ut med hovedpunktene i planen allerede 2. mars.

For Innlandets del ble det klart at dobbeltspor på jernbanen forbi Hamar er utsatt med fire år, og ikke før i 2034 kan lillehamringene forvente å få dobbeltspor.

Politiske motstandere har kalt det et nederlag. Varaordfører Knut Fangberget (H) sier han er spent på om det står noe om Brumunddal i NTP, og årstall.

– Men det er ikke sikkert, sier Fangberget.

Trasévalget avgjøres av kommunaldepartementet.

– Det blir likevel spennende å se detaljene. Dersom ikke Brumunddal i 2026 er med nå, vil det være tid til å realisere det med at det kommer med i revisjonen om fire år, sier Fangberget.

Ifølge lekkasjene har ytre Intercity tapt for ny jernbanetunnel i Oslo.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.