Stemningen på valgvaken til Høyre og Venstre på Gregers preges av langt bedre stemning enn hos Arbeiderpartiet på Terra Mia.

Hamars varaordfører Knut Fangberget (H) er foreløpig strålende fornøyd:

- Nå er det kjempestemning! Høyre ligger an til å gjøre et svært godt valg, også i Hamar. Jeg ser på dette som en honnør til vår håndtering av jernbanesaken.

Fangberget sier følgende om valgresultatets betydning for valg av jernbanetrasé:

- Erna Solberg som statsminister og Jan Tore Sanner som kommunalminister vil sikre et øst-vedtak, sier han selvsikkert.

- Det er ennå tidlig på kvelden, men foreløpig ser resultatet veldig bra ut, sier han til HA ved 22-tiden.

Også Venstres Stig Vaagan er foreløpig brukbart fornøyd med resultatet:

- Akkurat nå ligger vi og vipper rundt sperregrensa. Samtidig ligger vi for første gang an til å gjøre et bedre valg i Hamar enn i Norge for øvrig. Det betyr at vi har fått mye ut av arbeidet vi har lagt ned, blant annet i jernbanesaken.

Vaagan mener Venstre har styrket seg mer og mer fram mot valgdagen. Han tipper partiet til slutt ender på 4,1 prosent og dermed over den kritiske sperregrensen.

- Vi har hatt et mål om en H-V-KrF-regjering, men det ser ikke veldig realistisk ut akkurat nå. Høyre avgjør! Det er i hvert fall sikkert at vi ikke vil danne regjering med Frp, sier Vaagan.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.