Søket etter den savnede 45-åringen ga ingen konkrete resultater i går ettermiddag og kveld.

- Det er imidlertid gjort en observasjon som vi følger opp i dag. En person som likner veldig på Stig Ingar Evje skal være sett i området ved Spåtind, der det ble satt i gang søk i går ettermiddag. Denne personen ble sett ved 11-12-tiden i går, men skal også ha vært sett flere ganger tidligere i samme område. Om dette kan være den savnede Evje må vi prøve å finne ut av i dag, sier lensmann Terje Krogstad i Ringsaker.

Kan klare seg lenge

- Hans bakgrunn og det at han kan være i stand til å klare seg ute lenge, gjør at vi ikke gir opp håpet om å finne ham i live, sa Stig Ingar Evjes søster, Tone Evje, til HA torsdag ettermiddag.

Torsdag ble det kjent at politiet gjenopptar letingen etter Evje, som forsvant fra hytta si på Sjusjøen 3. mai. Det skjer etter at de har fått inn to observasjoner i området Spåtind i Nordre Land kommune på en mann som kan ligne veldig på savnede Stig Ingar Evje.

De som har observert mannen melder at han har opptrådt på en slik måte at politiet derfor ønsker å sjekke dette ut.

- Vi synes det er veldig positivt at letingen gjenopptas, det er vi glade for. Vi håper det gir resultater, men samtidig må vi være realistiske. Det er ikke sikkert at akkurat dette søket gir resultater, så vi oppfordrer fortsatt folk til å holde øynene åpne, sier Tone Evje.

At observasjonene som er gjort blir tatt på alvor og er interessante for politiet, og at området der observasjonene er gjort ligger innenfor en avstand som en mann i god fysisk form enkelt kan tilbakelegge, gjør at familien har håp om at det nye søket kan gi resultater.

-  Vi er klar over at det ikke er sikkert at det er han som er observert, men hans bakgrunn som gjør ham i stand til å klare seg selv, og det at politiet fortsatt etterforsker tips og observasjoner, gjør at vi fortsatt håper at han blir funnet i live, sier Tone Evje.

Observasjoner

 Politiet har fått inn to observasjoner i området Spåtind i Nordre Land kommune på en mann som kan ligne veldig på savnede Stig Ingar Evje.

De som har observert mannen melder at han har opptrådt på en slik måte at politiet derfor ønsker å sjekke dette ut.

En observasjon av mannen er gjort søndag 14. maica. tre-fire sør for Spåtind Hotell, langs riksveg 196 og den andre er tirsdag 23. mai ca seks kilometer sør for Spåtind Hotell på samme veg.

Politiet forteller nå at de starter et aktivt søk i dette området. Det skjer fra klokka 16 i ettermiddag. Det vil bli benyttet mannskaper fra politi og FIG (fredsinnsatsgruppe/Heimevernet) og eventuelt helikopter. Politiet ønsker flere opplysninger og ber om at de som var i området de dagene tar kontakt med oss.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.