– Vi kjøper Finanshuset fordi vi tror på sentrum. Tydeligere enn dette kan vi vel ikke si det.

Det sier Harald Rune Øyhovden, konsernsjef i Hamjern Eiendom AS til HA.

Sammen med tre familiemedlemmer eier han selskapet (se faktaramme) som har kjøpt Finanshuset av Scandinavian Property Group i Oslo.

Eiendommen er på hele 8.000 kvadratmeter. Den rommer blant annet Nordea bank med inngang fra gågata og inkluderer Lierbakken helt ned til Strandgata. En del av Strandgata, blant annet lokalene der klesbutikken Follestad/4 Men holdt til, inngår også.

TROR PÅ Lokalkunnskap

Øyhovden-familien er mest kjent for støperivirksomhetene til Furnes Hamjern på Espern i Hamar

og ved Uthuskrysset i Stange.

Men familien er også en stor aktør innen eiendom (se faktaramme) – og vokser gjerne:

– Vi satser på eiendom i Hamar fordi vi har tro på utviklingen her. Vi tror også at det er en fordel med lokalkunnskap når eiendom skal driftes og utvikles. Det er interessant å se at tre store eiendommer i sentrum nylig er overtatt av lokale aktører: Utstillingsplassen Eiendom som er en meget stor og profesjonell aktør kjøpte DNB-gården, duoen bak Oplandske Eiendom AS kjøpte nylig Casa Blanca i Strandgata og vi kjøper Finanshuset tilbake til lokalt eierskap, sier han.

Hamar er mer enn sentrum

Du er ikke skremt av de mange ledige lokalene i sentrum og stadige saker som utspillet med Ola Myhre som flytter fra det han kaller et døende bysentrum?

– Nei! Jeg synes heller ikke noe om at slike saker blåses opp i avisene. Det er viktigere at vi framsnakker Hamar enn å snakke om det som mangler. Nå har både kommunen og gårdeierne gått sammen om ansettelser som skal gi økt aktivitet. Kommunen har også flere forslag som skal bidra til liv i sentrum. Blant annet er det viktig å gjøre aksen mellom CC Stadion og sentrum hyggeligere. Når denne aksen får fine butikker så kan både den strekningen og sentrum nyte godt av sentret. Vi bør fokusere mer på hele Hamar by, og ikke bare gågata.

– Gågata får for mye fokus?

– Ja, absolutt. Hele Hamar er byen vår, sier han og legger til:

– Vi må framsnakke hele byen!

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.