* Søndag 2. oktober innfører Norsk Tipping en maksgrense for hvor mye en spiller kan tape per måned, uavhengig av spill.

* De som setter penger på spill med gul eller rød varselmerking, må selv definere et maksbeløp de kan tape, men under 20.000 kroner.

* For klassiske lotteri- og sportsspill med grønn risikomerking, kan spillere velge om de vil sette egen grense, men også her er grensen for tap per måned 20.000 kroner.

* Målet er å forebygge spilleproblemer og spilleavhengighet.

* Grensen er en nettogrense for tap, slik at en gevinst kan nulle ut det en spiller har tapt, og man kan fortsette å spille.

* Hvis totalgrensen er nådd, får man spillestopp fram til neste måned hos Norsk Tipping.

* Ni av ti svarer at de ikke vil gå videre og spille hos andre aktører selv om de får spillestopp hos Norsk Tipping.

* Med totalgrensen innføres "Spillregnskap", der spillerne kan få oversikt over hvor mye de til enhver tid har spilt for, og hvor mye de har gått i pluss eller minus.

(Kilde: Norsk Tipping)

(©NTB)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.