Hittil har barneskolene i nordre Ringsaker blitt fredet. Det vil ungdommens kommunestyre gjøre noe med.

- Vi vil slå sammen skoler, og da spesielt i nordre Ringsaker, sier ordfører Thomas Skyberg i ungdommens kommunestyre.

FIRE BLIR TIL ÈN?

Det er Fagernes, Åsen, Lismarka og Messenlia skoler som ungdommens kommunestyre vil gjøre noe med.

- Det er ikke mer enn 20 minutters reiseavstand mellom de fire skolene. Det er en naturlig resieavstand i buss for skoleelever generelt, sier Skyberg.

Det er bygging av ny barneskole i Moelv og den kommende utbyggingen av Stavsberg skole som gjør at ungdommens kommunestyre vil endre skolestrukturen.

UTRARBEIDER FORSLAG

Skyberg unner elevene i nordre Ringsaker en finere skolehverdag.

- Det å gå på en ny skole teller veldig mye. Vi mener det gir økt kompetanse. Det vil også føre til at flere lærere er samlet på et sted.

Vi mener en ny skole vil skape vekst, sier Skyberg.

Ungdommens kommunestyre ønsker også å se på en sammenslåing av Kylstad og Kirkenær skoler i Furnes.

- Et flertall i ungdommens kommunestyre vil at vi skal jobbe videre med dette. Planen er at det skal ende opp med forslag som vi oversender til kommunestyret, sier Thoas Skyberg.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.