297.879 av overnattingene ble gjort av nordmenn. Det er en nedgang på 7,8 prosent i forhold til året før. Da var tallet 323.118.

I alt var det 1.062.287 overnattinger i norske feriehjem i 2016.

De resterende 764.408 fra i fjor er utenlandske turister. Her har det vært en oppgang på 1,7 prosent i hytteformidlingen om man ser på året før.

Den totale hytteformidlingen i Norge gikk ned med 1,2 prosent.

Mars var den måneden med flest overnattinger i private hytter og feriehus i Norge i fjor med 170.710. Hele 104.822 av overnattingene fant sted i Hedmark. Fylket sto for omkring 40 prosent av den totale hytteformidlingen i fjor.

(©NTB)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.