– Vi ønsker å få fram den gamle stilen med å bygge noe i kontrast.

Det sier John Niclas Hage til HA.

1. august starter arbeidet med å rive de to tilbyggene til det rekorddyre huset nesten helt ytterst på Domkirkeodden i Hamar.

Fra ja via nei til ja

Eiendommen i Storhamargata 124 har vært omtalt i HA flere ganger.

Mye omtale ble det da de forrige eierne satte i gang med omfattende utbedringer, som ble påklaget av vernemyndighetene. Prisen på huset, åtte millioner kroner i 2004, vakte også oppsikt.

Samboerparet Hage og Arnkværn betalte 18 millioner kroner for to år siden.

Samboerparet ønsket å rive de to tilbyggene og erstatte dem med nybygg med flate tak.

Hamar kommune sa ja.

Fylkeskommunen sa nei.

Nå har fylkesmannen sagt ja.

Fornøyd byggherre

Nå er samboerparet fornøyd:

– Vi er veldig glad for at fylkesmannens vedtak gikk vår vei, og at kommunen nå har gitt tillatelser til å rive og sette opp nye tilbygg, sier John Niclas Hage.

– I fjor sa du at du var frustrert over den lange prosessen?

– Det har vært en lang prosess, men nå gleder vi oss til å komme i gang.

– Når blir det innflytting?

– Siden også hovedhuset skal totalrenoveres, så ser vi for oss en prosess på ett år, sier Hage.

forstår folkeprat, men…

Fordi huset ligger på den mye brukte promenaden mellom Hamar sentrum og Domkirkeodden, er det lett synlig for mange.

Det faktum at vinduene har vært fortrukket og huset ubebodd i to år, har gjort det til en stor «snakkis» i Hamar i lang tid. Mange har kontaktet HA for å spørre hva som skjer der.

– Hva tenker du om at folk er så opptatt av eiendommen?

– Det synes jeg ikke noe spesielt om. Vi ønsker ikke noen blest om vårt privatliv. Men samtidig skjønner jeg at folk er nysgjerrige siden huset har stått tom et par år. Men i den store sammenhengen er ikke dette noen stor sak, sier Hage til HA.

– Etter å ha betalt 18 millioner kroner så pusser dere opp for millioner. Hvor går grensen for hvor mye man vil bruke på et hus?

– Det har jeg ingen kommentar til, sier Hage og legger til:

– Jeg er glad vi nå får bygge slik vi ønsker. Vi gir oss ikke så lett.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.