– Vi har et konsulentselskap som jobber med det, og som vil komme med en presentasjon i desember, sier ordfører i Opplands-kommunen Bjørn Iddberg.

– Vi har hatt en utredning tidligere også, men utdyper, forbedrer og går mer grundig til verks nå, sier Iddberg.

Topografien på vestsida av Mjøsa tilsier at de mest aktuelle tomtene er nord for Mjøsbrua.

– Det er mest aktuelt nordover, og det er ønskelig å finne gode alternativer nærmest mulig Biri, sier Iddberg.

Han innrømmer at det om det blir vedtatt et nytt hovedsykehus blir det en kamp om tomta.

– Det er interessant for begge kommuner å stille med den tomta som er aktuell. En form for konkurranse ligger det i det.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.