I brevet fra Utlendingsdirektoratet, datert 17. november, står det at Ahadi har rett til «fritt rettsråd uten behovsprøving ved negativt vedtak». Det henvises til utlendingslovens §92, annet ledd.

Denne litt kronglete formuleringen betyr i praksis at Ahadi har fått avslag i første instans, noe UDI bekrefter overfor HA. Ahadi har også rett til gratis advokat.

Ahadi har fått tildelt advokat Line Grønland som jobber for Advokatene i Vølund i Hamar.

Grønland sier saken er så fersk at hun ennå ikke kjenner detaljene. Hun regner med det vil bli opprettet kontakt med klienten.

– På generelt grunnlag kan jeg si at jeg selvfølgelig vil yte tilstrekkelig rettshjelp dersom en klient har fått avslag på en asylsøknad. Hvis klienten ønsker å klage, da tar vi et møte og formulerer et brev. Asylsøkere med avslag i første instans får normalt bli i landet inntil klagen er endelig behandlet og avgjort, sier hun.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.