Budsjettforliket mellom regjeringen, støttepartiene og opposisjonspartiene endte med økt støtte til Barnas Stasjon på Hamar. Dette er noe de ansatte setter stor pris på.

– Vi er avhengige av denne støtten, forteller Kjærsti Bakke, som er virksomhetsleder på senteret.

Statistikken viser at det bor 575 barn i Hamar som opplever en hverdag under fattigdomsgrensen. Barnas Stasjon har per i dag 57 familier som står som brukere, 44 av disse er regnet som lavinntektsfamilier.

flere som trenger hjelp

Virksomhetslederen er overbevist om at det er flere familier i kommunen som trenger hjelp, men som av forskjellige grunner ikke har oppsøkt dette. Det er Magne Rydland (KrF) helt enig i. Han mener Barnas Stasjon har en høy stjerne i Hamar, men ikke høy nok til at senteret får den støtten det fortjener av kommunen og nabokommunene. Han har ingen problemer med å rose den jobben partiet hans har gjort for å få gjennomslag for Barnas Stasjon i statsbudsjettet.

– Dette er ren KrF-politikk. Det å få gjennom en sånn sak er det signaleffekt i. Og det er en prinsippsak. Faller denne budsjettposten bort, mister regjeringen KrFs støtte, mener Rydland.

frivillige «tidsgivere»

Senteret har per i dag tre fast ansatte, i tillegg til fem deltidsansatte som fyller fire stillinger. Det er åtte frivillige, eller «tidsgivere», som virksomhetsleder Bakke omtaler dem, som bidrar med alt fra å organisere babysang, ordne lunsj, passe barn mens foreldrene deltar i veiledningsopplegg, og å være verter eller vertinner for høytidsarrangementer som julefeiring. Rydland får ikke rost senteret nok for den jobben de gjør.

– Dette er et av de beste stedene i Hamar for å kunne hjelpe barn og unge. Jeg har reist en del, og sett en del barn under helt andre omstendigheter i andre deler av verden. Jeg skulle ønske de hadde en brøkdel av det de får her. De som jobber her er høykompetente, og de jobber godt på lag sammen, forteller Rydland, som mener det er grunn til å misunne den kompetansen Barnas Stasjon er i besittelse av.

Færre tapere

Budsjettposten vil bli stående gjennom regjeringsperioden, mener Rydland. Det langsiktige målet med arbeidet som gjøres på Barnas Stasjon, ifølge virksomhetsleder Bakke, er å styrke de svakerestilte barna slik at de kan vokse opp som gode samfunnsborgere, en neste generasjon med færre tapere. Og da vil statsstøtten komme godt med.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.