– Det er positivt med 41 stillinger, men vi søkte om å få 50 nye i 2017, sier Reidun Martinsen, leder for Politiets Fellesforbund Innlandet.

I det såkalte disponeringsskrivet fra Politidirektoratet går det fram at det er bevilget midler til 350 nye politistillinger i 2017. 41 av disse går til Innlandet politidistrikt. Det er nest mest i landet, og en stor økning fra de 27 stillingene de fikk tildelt i 2016. Bare Sør-Vest politidistrikt får flere, med 42 stillinger.

Usikkert

Martinsen er allikevel litt avventende, og vil ikke juble for tidlig.

– Vi må se på økonomien om det er penger til stillingene. Vi har ikke fått sett ordentlig på budsjettet ennå, sier hun.

For selv om Innlandet i fjor ble tildelt 27 nye stillinger, har økonomien gjort det vanskelig å realisere alle.

– Det har ikke vært råd til å ansette de vi har fått tildelt. Av de 27 som ble tildelt i fjor, var 20 til operativ tjeneste. De er ikke ansatt ennå. Fem stillinger på utlendingsenheten skal det ansettes i nå, sier Martinsen, og legger til at politiet nå har fått krav om at alle 27 stillingene fra i fjor blir fylt opp innen 1. juni i år.

Fagforeningslederen er klar på at det er størst behov for personer i operative stillinger.

– Vi har en mangel på operativ tjeneste i Innlandet. Vi har et mål om å ha to ansatte pr. 1.000 innbyggere. I dag har vi bare 1,35, sier hun.

Visepolitimester i Innlandet politidistrikt, Arne Hammersmark, er fornøyd med tildelingen.

– Vi skulle gjerne hatt enda flere, for vi vil fortsatt være ganske tynt bemannet. Men vi er godt fornøyd med å få såpass mange. Tildelingen er en erkjennelse på at Innlandet ligger lavt på politidekning, sier han.

Underfinansiert

Hammersmark trekker fram at de ligger 26 stillinger bak fra i fjor, og at de i realiteten skal ansette 67 årsverk i år.

– Hva er grunnen til at de 26 fra i fjor ikke er ansatt ennå?

– Det skyldes økonomien. Vi hadde et solid minus på budsjett i fjor. Da kan man ikke ansette. Vi håper vi har blitt hørt på at Innlandet er et underfinansiert politidistrikt, sier han.

Hvor de nye stillingene vil bli plassert er ikke klart ennå.

– En god del blir nok styrking av vakt- og beredskapstjenesten. Sentrale strøk vil få mange av stillingene, og Hamar-regionen og Gjøvik-regionen vil få en god del av stillingene, sier Hammersmark.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.