22. juni fant juryen i Borgarting lagmannsrett Hamar-mannen skyldig i drapsforsøk mot familien Svor, etter at huset deres i Hamar ble påtent natt til 22. juli 2013.

I dag fikk Hamar-mannen vite at lagmannsretten opprettholder Sør-Østerdal tingretts straff på 18 år i forvaring, og 10 års minstetid.

NEKTET HELE TIDEN

Etter all sannsynlighet kommer Hamar-mannen til å prøve å få høyesterett til å behandle saken, for han har hele tiden nektet for å ha stått bak den nær fatale brannen som sorenskriverens datter og en venninne overlevde med knapp margin.

Hamar-mannen får straffen for overlagt drapsforsøk, mordbrann, motarbeidelser av rettsvesenet og grovt skadeverk, samt for drapsforsøk, forsøk på mordbrann og familievold.

- Kunne svært lett ha omkommet

- Omstendighetene i vår sak inneholder mange straffeskjerpende elementer. Saken omfatter for det første forsøk på overlagt drap på i alt fire personer samt fullbyrdet mordbrann, der to personer svært lett kunne ha omkommet. At disse to overlevde berodde på tilfeldigheter. Brannen var motivert av en sterk hevntrang og en følge av overveielser. Handlingen var i utgangspunktet rettet mot sorenskriver Svor som representant for rettsvesenet og som følge av hans virke som dommer, og som en gjengjeldelse mot sorenskriverens embetshandlinger, skriver Borgarting lagmannsrett, som ikke finner noen formildende omstendigheter i saken.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.