- Vi har fått tips og observasjoner på dem i butikker i Moelv mandag ettermiddag og kveld, og vi leter etter dem med full styrke.

Det sier lensmann Terje Krogstad i Ringsaker til HA.

Han opplyser at politiet mener de tre har hatt som modus å følge med på eldre i butikker og kjøpesentre, og da særlig opp mot kontantuttak fra minibank.

- Politiet etterlyser disse for flere ran av eldre, blant annet i Oppland. Vi ber alle som har sett disse om å ta kontakt umiddelbart, sier Krogstad til HA.

Mye tyder på at de tre gjerningsmennene er tatt etter at politiet gikk ut og etterlyste dem på bakgrunn av bilder fra overvåkingskamera.

To rumenske kvinner og en mann er pågrepet etter at flere eldre er blitt utsatt for tyverier i Oppland.

Pågripelsene skjedde i Buskerud etter tips fra publikum. Politiet i Søndre Buskerud takker et observant vitne som gjenkjente de tre tyvene da de var godt i gang med den samme fremgangsmåten i Konnerud-senteret i Drammen, melder TV 2.

– Etter tips fra vitnet rykket vi ut til Konnerud-senteret i Drammen. Da hadde de tre personene stukket fra stedet, men vi fant dem i bilen sin like ved. De ble pågrepet klokken 12.30. Det er tre personer, med rumensk opprinnelse, to kvinner og en mann, sier operasjonsleder i Søndre Buskerud politidistrikt, Trond Egil Groth til TV 2.

Han sier at politiet ikke vet om de har begått kriminelle handlinger i dag, og at det nå er under etterforskning.

PENGENE BORTE

I går morges skjedde det et ran i Gjøvik. Det er ikke usannsynlig at det er de samme som stod bak dette som ble observert i Moelv i går.

Mandag morgen var faren til Hilde Rossing på postkontoret i Gjøvik for å ta ut pensjonen sin, men da han kom hjem var pengene borte. Ifølge Rossing dreier det seg om 15.000 kroner. skriver oa.no.

Etter uttaket kom en mann og en kvinne bort til ham og ba om hjelp med et Norgeskart.

– De kom bort og spurte om litt hjelp og forklaring på et Norgeskart. Far står der og peker på kartet og er hjelpsom, og merker ikke noe til at pengene er borte før han er hjemme igjen, sier Hilde Rossing til OA.

Mannen og kvinnen som ba om hjelp er anslått til å være i 30-åra, han er mørk, hun er lyshåret og hadde lue på. Begge skal ha hatt på seg svarte jakker og olabukser, opplyser Rossing.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.