Hendelsen skal ha inntruffet ved halv seks tiden utenfor en matbutikk i Gjøvik sentrum, opplyser operasjonsleder Haagen Løvseth i Innlandet politidistrikt. 

Mens moren er inne i butikken og handler, venter de to barna, et over og et under ti år, i bilen på parkeringsplassen utenfor. Handleturen blir brått avbrutt da et av barna ringer og ber om hjelp.

- Det var to menn som forsøkte å ta seg inn i bilen. De forsvant da moren kom ut og snakket til dem, forteller operasjonsleder Løvseth.

Ønsker tips fra publikum

Politiet har sikret seg videoopptak fra området, og etterforsker saken videre. Politiet ønsker seg nå tips fra publikum, og la på Twitter ut følgende beskrivelse av mennene:

«Politiet ønsker tips på tlf. 02800 om observasjoner/opplysninger. De 2 beskrives som: ca 175 høye. 1 med olabukse, hvite sko og svart lang jakke. Den andre hadde rød/blå /hvit jakke, bart, mørkt hår. Ukjent nasjonalitet, men ikke norske.»

- Vi ønsker kontakt med de som kan ha sett disse personene, hendelsen, eller noe i forkant. Det ser ut som om de har oppholdt seg utenfor matbutikken en stund i forkant, sier Løvseth.

- Hva ønsket de egentlig å oppnå?

Operasjonsleder Løvseth forteller at selv om mennene ikke skadet noen, kan oppførselen deres i seg selv ha vært ulovlig. Og sentralt i den videre etterforskningen er hvilke intensjoner de hadde, sier Løvseth:

- Dette regnes nok som skremmende atferd. Men det som er interessant her er hva de egentlig ønsket å oppnå, sier Løvseth.

LES OGSÅ: Mann etterlyst for å ha holdt fast jente ved Prestrud

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.