– Tidlig innsats må være et stikkord. Jeg er opptatt av at fylkeskommunen har mye å tilby kommunene, slik at vi kan redusere gruppen som får dårlige karakterer, eller ikke får karakterer i det hele tatt. Vi må se på hvordan vi kan samarbeide og samhandle bedre, sier Ringnes.

Når elevene tar steget fra grunnskolen til videregående skole, overtar fylkeskommunen ansvaret for den enkeltes skolehverdag fra kommunen, og ifølge Hedmark fylkeskommune er det en sterk statistisk sammenheng mellom den enkelte elevs prestasjoner på tidlige trinn og på videregående skole.

– Vi har et fokus på dem som kommer fra grunnskolen med dårlige resultater, men det er en omfattende og stor jobb, sier fylkesråd Aasa Gjestvang (Sp).

– Det er noen kommuner som jobber knallhardt, men andre har mye å gå på, legger hun til.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.