Kostnader er ikke omtalt i innspillet som Kjell H. Bjørklund, Gunnar Skjeset og Asbjørn Opaas har presentert for politisk ledelse i Hamar kommune. Kjell H. Bjørklund sier at de ikke har hatt mulighet til å gå inn i det, men de mener det vil være billigere for Bane Nor å krysse vegen under jernbanen ved Stangebrua enn motsatt.

Olav Skipnes tilhører firkløveret kalt «kulvertgjengen», som har tro på en dypere kulvert langs det vestre traséalternativet. Skipnes har tatt for seg Bjørklund og co’s forslag, og synes det virker både gjennomtenkt og gjennomarbeidet.

Men han mener de får problemer når den lave banen kommer fram til Flagstadelva, og må legge Vangsvegen på en høy bru med en ny rundkjøring. I området må også tilsvingen mellom Røros- og Dovrebanen gå.

– Konstruksjonen vil bli 10 meter over nåværende veg, og bruene på tre sider blir bortimot 200 meter lange. En rundkjøring i en firefelts veg 10 meter oppe i lufta må bli formidabel. Hva med alle de som sykler langs riksveg 25 til byen, hvor glade blir de for å få den ekstra motbakken, undrer Skipnes.

Han påpeker at Bjørklund og co. ikke har regnet på kostnadene, og ikke vist hvor virksomhetene langs Åkersvikavegen og ved gamle Hamar meieri skal flyttes.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.