Tendensen i Løten har vært klar når det gjelder Ungdommens kulturmønstring de siste årene. Det blir færre deltakere. Det synes Skjønsberg og Johansen er synd.

– Det er en unik mulighet til å bli kjent med nye folk, stå på en scene og pushe og vise fram seg selv og sitt talent, sier de to 16-åringene.

skaper opplevelser

For de er sikre på at det bor flere talentfulle ungdommer i bygda mellom 13 og 20 år, enn de ni numrene som ble framført i Løten kino fredag kveld.

– Det er mange med et potensial i Løten, men det er ikke alle som viser det fram, tror Johansen.

Både Skjønsberg og Johansen er meritterte UKM-deltakere, og ville aldri vært uten opplevelsene deltakelsene i konkurransen har gitt. I fjor var de begge med i ei teatergruppe som nådde landsfestivalen.

– Man lærer mye om seg selv også, og det er overraskende hvor profesjonelt vi får det til. Dette er jo laget av ungdom, for ungdom, sier Skjønsberg.

dro fram ukulelen

Selv slo han til med to forskjellige nummer foran vel 50 frammøtte publikummere, og både sang og spilte ukulele.

– Jeg koser meg oppe på en scene, bak noen instrumenter eller en mikrofon. Jeg liker å vise hva jeg kan, og synes det er viktig å være stolt av seg selv og det man viser fram, mener Skjønsberg.

På sitt andre nummer sang han en låt av Kim Williams og Garth Brooks. Sistnevnte er et av idolene

– Jeg synes det gikk bra, og følte jeg fikk med meg publikum på siste sang, oppsummerer løtensokningen.

en dikterspire

Av de andre innslag var det to små dokumentarfilmer, mer sang, gitarsolo og kunst. Catarina Johansen framførte to av sine egne dikt.

– Jeg synes det gikk fint, og koste meg på scenen, lød dommen.

Interessen for å føre pennen over papir har hun alltid hatt.

– Jeg har alltid likt å skrive. Det er en måte å uttrykke seg selv på, sier Johansen, som trives på scenen i alle former.

– Før jeg går på, er nervene ofte i spenn, men ikke når jeg er der oppe. Det er det samme om det er dikt, dans eller skuespill, sier løtensjenta.

Nå håper både Skjønsberg og Johansen at flere deltar neste år.

– Kanskje ble noen inspirert til å delta her i kveld, undrer de to.

hadde gjerne sett flere

Kommunekontakt for Ungdommens kulturmønstring i Løten, Ola Röndahl, skulle gjerne ha sett flere ungdommer på scenen.

- Det burde vært flere på mønstringen i dag. Bandmiljøet i Løten i dag er for eksempel mindre enn det var for bare frem år siden. Før var det mer slik at ungdommen oppsøkte UKM av egen fri vilje, nå får de gjort mye hjemmefra med pc og mobil, sier Röndahl.

Men samtidig har også Ungdommens kulturmønstring en annen form i dag enn bare for noen år siden.

- Forskjellen nå fra før, er at det har blitt mer en helårsgreie. Vi har hatt workshops både i desember og januar, sier kommunekontakten.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.