• ETTERFORSKER DRAP: Politiet har satt i gang drapsetterforskning etter at en person ble funnet død i en leilighet på Mastmoen i natt.

Mannen i 30-årene som er siktet for å ha drept en jevnaldrende kamerat i Elverum, erkjenner de faktiske forholdene og samtykker til fengsling. Politiet etterlyser vitner som snakket med mannen etter drapet.

– Han har forklart seg og kommet med mer informasjon om det som har skjedd. Han har ikke tatt stilling til skyldspørsmålet ennå, det avventer vi fram til det blir gjennomført en prejudisiell observasjon av ham, sier mannens forsvarer, advokat Helge Hartz, til NTB.

– Siktede er naturligvis veldig sterkt preget av det som har skjedd, sier advokaten.

Samtykker til fengsling

Mannen har erkjent de faktiske forholdene og samtykker til varetektsfengsling i inntil fire uker med brev- og besøksforbud, og inntil to uker med full isolasjon.

Fengslingsmøtet i Sør-Østerdal tingrett onsdag går derfor som såkalt kontorforretning uten siktede til stede. Det er ikke kjent når det blir gjennomført en prejudisiell observasjon av ham.

Etterforskningsleder Roger Næss opplyser at det ikke planlegges flere avhør med det første. Verken politiet eller advokaten ønsker foreløpig å si noe om motivet og bakgrunnen for volden som endte med at mannens kamerat døde.

– Siktede og fornærmede har sittet og drukket alkohol og snakket sammen. Han har forklart seg om dette i avhøret, men ytterligere detaljer om motiv og bakgrunnen for det som skjedde, kan jeg ikke kommentere, sier Helge Hartz.

Meldinger om bråk

Politiet fikk flere meldinger om bråk i siktedes leilighet i en boligblokk på Mastemoen i Elverumlike før klokka 1.30 natt til tirsdag. Politipatruljen som raskt kom til stedet, ble møtt av blod ioppgangen og fulgte blodsporene inn i leiligheten der de fant siktedes kamerat liggende livløs på gulvet. Mannen ble kort tid etter erklært død.

Politiet startet umiddelbart søket etter gjerningsmannen. I mellomtiden ringte mannen selv politiets operasjonssentral på Hamar og sa hvem han var og at han hadde tatt livet av en venn. Mannen hadde da møtt opp ved Elverum politistasjon og ble pågrepet kort tid senere.

Politiet mener avdøde ble påført skadene med en skarp gjenstand eller et slagredskap. Politiet fant det de mener er drapsvåpenet inne i leiligheten.

Snakket med folk på gata

Med bistand fra Kripos er det sikret spor både inne i leiligheten og utenfor. En rundspørring ble gjennomført på stedet, og i løpet av tirsdagen snakket etterforskerne med en rekke vitner, først og fremst personer som bor i nærheten av åstedet eller som har en eller annen form for relasjon til avdøde og siktede.

– Vi ønsker fortsatt å komme i kontakt med personer som kan ha møtt siktede på vei fra Grøndalsbakken til Elverum politistasjon mellom klokka 1.30 og 2 natt til tirsdag. Siktede har sagt at han snakket med opptil flere på vei ned fra åstedet – og de ønsker vi å komme i kontakt med, sier Roger Næss.

Siktede har forklart at det kun var han og kameraten som var til stede i leiligheten, med unntak av et kort besøk som ifølge Hartz ikke har noen relasjon til saken.

– Han har forklart at det ikke har vært noen uoverensstemmelser mellom dem tidligere. Hvor nære venner de har vært, har jeg ikke kjennskap til, annet enn at siktede beskriver avdøde som en kamerat og at de har kjent hverandre et års tid, sier Hartz. (©NTB)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.