– Det føles litt vemodig at Hedmark Ap blir borte som eget fylkesparti, men desto viktigere blir det å ta med seg både historien og den politiske kraften inn i det nye. Målet er å skape et toneangivende Arbeiderparti for Innlandet!

Det sier fylkesråd Per-Gunnar Sveen (52) til HA. Han støtter vedtaket om å slå sammen Hedmark og Oppland Arbeiderparti til ett lag fra 2019.

Følger opp reformen

Vedtaket om sammenslåing kommer som et resultat av at Høyre/Frp-regjeringen har vedtatt å slå sammen Hedmark og Oppland fylker til én enhet.

Representantskapene for Ap i Hedmark og Oppland har vedtatt å slå sammen fylkeslagene. Dette skal nå opp på årsmøtene etter årsskiftet. Deretter legges det opp til å vedta sammenslåingen på årsmøtene i 2019.

- Det er bra med en overbygning på fylkesnivået som setter hele det nye fylket i fokus. Jeg mener vi vil få til mer sammen enn hver for oss. De vi kommer til å konkurrere mot er de andre større regionene/fylkene på Vestlandet, i Trøndelag, Oslo og Viken, sier Ringsaker-ordfører Anita Ihle Steen (47) til HA.

– Det er naturlig og riktig at vi i forbindelse med at Hedmark og Oppland slås sammen, også får en regional organisering av partiene som sammenfaller med grensene for den nye regionen, sier Stange-ordfører og Ap-veteran Nils A. Røhne (68) til HA.

En Naturlig konsekvens

– Hedmark og Oppland går jo sammen som partier som en konsekvens av en regionreform Solberg-regjeringen har gått inn for.

Det sier Løtens fremste Ap-politiker, ordfører Bente Elin Lilleøkseth (43) og legger til:

– Det trengs fortsatt tydelige forkjempere for fellesskapet – jeg tenker at den arven videreføres også etter sammenslåingen. Videre har jeg en sterk forventning til at ledelsen i valgkomiteen finner fram til en dyktig ledelse av det felles partiet. Og at kvinner som Anne Karin Torp Adolfsen, Anita Ihle Steen og Lise Selnes er naturlige navn, sier hun.

Blir et sterkere AP

Knut Storberget (53), leder for Hedmark Ap, begrunner sin støtte til sammenslåingen slik:

– Frivillige lag som politiske partier må aldri la seg styre av hva staten ønsker. Men jeg mener at Arbeiderpartiet i Innlandet blir sterkere når Ap i Hedmark og Oppland blir ett lag, sier han.

– Og hva med alle kranglene mellom de to fylkene?

– Jeg tror det blir mindre kamp om lokale soner og større evne til å se Innlandet som én enhet når vi blir ett fylkesparti, sier han.

Les også
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.