Regjeringen vil gjøre en ny vurdering av ulvens skadepotensial, nå når ulvebestanden i Norge er høyere enn målene som Stortinget har satt.

Det kan åpne for ulvejakt i vinter, sier statsminister Erna Solberg (H) til VG:

- Det er for tidlig å gi klare svar om veien fram nå, Om det ikke blir lisensjakt i vinter, så kan det bli annen jakt, men avhengig av ny dokumentasjon av skader og skadepotensial med en økende ulveflokk. Da kan det bli skyting i løpet av våren av noen ulv, sier statsministeren til VG onsdag formiddag.

LES OGSÅ DEBATTINNLEGGET: Ulveforliket som ble til ulvesviket

Klokken 14 onsdag har klimaminister Vidar Helgesen (H) innkalt partiene i ulveforliket, Ap, KrF, Høyre og Frp, til møte.

 Det er så langt satt opp ni busser med aksjonister til Oslo fra Hedmark og Oppland. Midt på dagen onsdag er det samling foran Stortinget, og de frammøtte skal i samlet flokk gå til Klima- og miljødepartementet. Ulf Skårholen, sauebonde og nestleder i Løten og Vang Beitelag og Kaj Willy Teppen, sauebonde og nestleder i Hedmark Bonde- og småbrukerlag er blant aksjonistene.

HA kommer tilbake med mer!

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.