- Skal vi løse klimakrisen må det komme ny politikk for å legge om fra oljeøkonomi til ny grønn industri.

Det sier fylkesråd Anne Karin Torp Adolfsen (50) fra Løten, heltidspolitiker for Arbeiderpartiet, til HA.

Hun gir utdyper erklæringen slik:

- Fylkesrådet er opptatt av klimasaken og mener at dette er vår tids største utfordring. Derfor erklærer nå Hedmark fylkeskommune klimakrise. Det vil bli sendt en oppfordring til regjeringen om å gjøre det samme. Det må tas grep for å sikre at vi skaper flere grønne arbeiderplasser som kan erstatte inntektene fra oljeøkonomien. Innlandet har landets fremste miljøer med tanke på å leve av det som vokser og gror, sier hun og legger til følgende gladmelding:

- 5. juni markerer vi FNs miljødag og at fylkesrådet erklærer klimakrise med at det vil være gratis å ta buss denne dagen. I tillegg blir det buss for en 10er i hele skoleferien fra 22. juni til 18. august

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.