Tirsdag startet rettssaken mot de to mennene som er tiltalt for å ha slått HamKam-spiller Franck Semou i hodet med en hammer slik at han fikk brudd på hodeskallen. 

De tiltalte er to danske menn. Den ene er et 46-årig Hells Angels-medlem, den andre en 25 år gammel mann bosatt i København. 

Begge har hele tiden fram til rettssaken startet nektet straffskyld

Ny vending

Men da saken startet kom det en helt ny vending i saken. 

Rettssaken skulle ha startet klokken 9 tirsdag morgen, men ble utsatt én time.

Den yngste av de to tiltalte erkjente i retten tirsdag morgen å ha slått Semoiu i hodet med en hammer, men ikke for å ha forsøkt å volde betydelig skade. 

25-åringens forsvarer, Ole Petter Drevland, forteller at erkjennelsen kom i et avhør tirsdag morgen. 

- Han har gitt en forklaring, og har forklart at den andre tiltalte ikke har noe med saken å gjøre. Min klient har erkjent å ha slått, men ikke for å ha forsøkt å utføre grov kroppsskade, sier Drevland. 

Han skal ha forklart at det dreide seg om en episode som ligger seks år tilbake.

Den eldste av de to tiltalte erkjenner ikke straffskyld. 

Aktor Magnus Schartum-Hansen mener erkjennelsen til den ene tiltalte ikke endrer tiltalen mot den andre tiltalte. 

- Det kom en markant endring i saken rett før den startet. Tiltalen mot den andre tiltalte står fortsatt på samme måte, sa han under sitt innledningsforedrag. 

Ville gi lærepenge

Under den tiltalte 25-åringens forklaring beskrev han hvordan han ventet på Semou i nærheten av Briskeby, før han slo ham to ganger med hammeren.

På spørsmål om hvorfor han ikke har sagt noe om dette tidligere svarte han følgende:

- Tidligere sa jeg bare noe, jeg trodde ikke at en uskyldig mann skulle sitte så lenge i fengsel, sier han og sikter til den andre tiltalte.

- Han var bare snill og tok med meg til Norge. Han visste ikke hva jeg skulle gjøre, sier han, og legger til at den andre som er tiltalt i saken hadde sagt han skulle til Norge for å besøke noen venner.

25-åringen hevder at en voldsepisode mot en jente i Danmark for seks år siden er bakgrunnen for at han gikk til angrep på Semou. Tiltalte hevder Semou slo datteren til en kompis av ham for seks år siden. 

- Jeg ville gi ham en lærepenge, sier den tiltalte, som ikke vil si hvem kompisen eller datteren er. 

Semous bistandsadvokat, Helge Hartz, forteller at påstandene om voldsepisoden i Danmark er helt nytt. 

- Hvordan stiller din klient seg til de påstandene?

- Det er noe nytt som kom opp i dag, så det har vi ikke rukket å diskutere. Men vi mener det ikke har noen relasjon til denne saken i det hele tatt, sier Hartz. 

Aktor Schartum-Hansen sier at påstandene om voldsepisoden ikke er verifisert ennå, men at politiet undersøker dette parallelt med rettssaken. 

- Kunne ha smadret hodet

Den tiltalte 25-åringen forteller at han satte av den 46-årige tiltalte før han dro til området ved Briskeby i 46-åringens bil. På vegen kjøpte han inn gaffatape for å feste over skiltene på bilen. Han forteller at han hadde med seg en annen kompis. 

Han vet ikke etternavnet på kompisen, og heller ikke hvor han bor eller telefonnummeret hans.

Han forklarer at de ventet i nærheten til Semou kom gående, og at han går etter Semou, mens kompisen følger etter. 25-åringen forteller at han spurte Semou om han kjente en navngitt person. 

- Så slår jeg ham to ganger med hammeren, stille og rolig. Med all respekt, jeg kunne ha smadret hodet, men det gjorde jeg ikke. Han sto oppreist da jeg slo. Han kom tilbake for å hente telefonen sin, og jeg kunne slått ham flere ganger, men det gjorde jeg ikke, sier den tiltalte. 

Deretter kompisen ha løpt til bilen, mens han selv skyndte seg etter. Han sier at den tiltalte 46-åringen ikke kan løpe etter en ulykke, og at det dermed ikke kunne ha vært han som var med ved Briskeby. 

Besøkte Hells Angels

Under den tiltalte 46-åringens forklaring, forteller han at han er medlem av Hells Angels i Danmark og at han reiste til Norge for å gratulere et nytt Hells Angels-medlem på Hedmarken med medlemskapet.

Han sier at 25-åringen som er tiltalt og kompisen sa de skulle kjøre en tur mens han var på besøk hos Hells Angels. 

46-åringen forklarer at han første gang hørte om angrepet på Semou da politiet stormet huset hans i slutten av oktober 2016. 

Aktor legger fram nettlogg fra en mobil tiltalte disponerte, som viser at det har blitt søkt på Hamar Arbeiderblad, og en sak om overfallet på Semou. Tiltalte sier at det var en firmatelefon, og at andre som har hatt tilgang til telefonen må ha gjort det søket. Andre ansatte og kunder kan ha hatt tilgang til telefonen, sier han.

Han forklarer at han har vært utsatt for flere ulykker som gjør at han har fått skader i beinene. 

- Det er et mirakel at jeg kan gå, sier han.

Semous forklaring

Franck Semou forklarte seg først i retten tirsdag.

Han forklarer at han var ferdig med trening septemberdagen i 2016, og var på veg hjem. På vegen snur han seg først en gang og ser to personer gå bak ham. Han går videre og personene kommer nærmere.

Han forteller at de spurte om han kjente en person. Deretter skal en av mennene ha tatt tak i Semou og bøyd ham ned, så kom slagene mot Semous hode. Han kom seg løs og beveget seg tilbake mot Briskeby. Han snudde seg på et tidspunkt og så at mennene gikk tilbake i samme retning de kom fra, i retning mot gamle CC. 

Han forteller at han måtte sy på to steder i hodet, og at han hadde vondt i hodet i et par måneder etterpå. 

Semou forteller at han ikke har noen formening om hvorfor han ble slått. 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.