Bildet er tatt i Ystads tingsrett torsdag.

Les også: HamKam-spiller slått ned med hammer

Da ble 46-åringen, medlem av Hells Angels i Danmark, varetektsfengslet. Mannen er velkjent fra danske medier og for dansk politi fra tidligere.

HAMMERSPORET

En hammer er et helt sentralt tema i etterforskingen av angrepet på HamKams Franck Semou. Han har selv forklart at han ble slått ned med en hammer.

På nettet er det mye omtalt hvordan Hells Angels internasjonalt har en kulehammer som foretrukket våpen, et enkelt Google-søk på tematikken gir masse treff.Etter det HA forstår mener politiet at 46-åringen har en slik spesiell hammer. På HAs spørsmål om politiet har beslaglagt et slik verktøy, svarer politiadvokat Magnus Schartum Hansen i Innlandet politidistrikt dette:

Les også: To menn tilknyttet Hells Angels pågrepet.

– Av hensyn til etterforskingen kan jeg heller ikke kommentere dette spørsmålet nå.

SKJØT BANDIDOS-MEDLEM

En oktoberkveld i 2001 var 46-åringen på tur tilbake til fengsel, etter en permisjon. Utenfor fengselet ble han skutt i armen.

Han sonet en dom på ni års fengsel for å ha skutt et Bandidos-medlem på Amager i København i 1997.

Han skal ifølge en artikkel fra 2001 i den danske avisen BT kun ha truffet Bandidos-medlemmet i armen. Bandidos-medlemmet gjengjeldte ilden, og 46-åringen ble selv truffet i magen og foten.

BLE TELEFONAVLYTTET

46-åringen ble naglet til drapsforsøket i 1997 på grunn av telefonavlytting.

Da han våknet opp på sykehuset etter å selv ha blitt skutt, ringte han til to andre klubbmedlemmer og snakket. Han visste ikke at politiet satt og lyttet på samtalen. Ifølge BT var 46-åringen på det tidspunktet ikke fullverdig medlem av Hells Angels.

NOMADE

46-åringen kjører for tiden som såkalt nomade i Hells Angels.

Det er vanlig med nomade-medlemmer disse MC-klubbene, det er medlemmer som er fullverdige i klubben men ikke tilhører en spesifikk lokalklubb.

Det er grunn til å understreke at det ikke til nå har kommet fram noe i denne saken som tyder på at Hells Angels Hamar-avdeling er innblandet.

Fakta

En 46-åring som er medlem av Hells Angels i Danmark er sammen med en 24-åring varetektsfengslet etter angrepet på HamKams Franck Semou.

Politiet vil fortsatt ikke si noe om motivet for overfallet.

46-åringen er tidligere dømt til ni års fengsel for drapsforsøk på et dansk Bandidos-medlem.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00