Fredag la politimester Johan Brekke fram sin innstilling til ny struktur i Innlandet politidistrikt, etter at arbeidsgruppa som har sett på ulike modeller kom med sin rapport i forrige uke.

Der arbeidsgruppa var delt på synet om Ringsaker lensmannskontor skal bestå som såkalt egen enhet, eller nedjusteres litt til tjenestested, så foreslår politimesteren det siste.

Om det går gjennom, så betyr det at Ringsaker lensmannskontor legges inn under tjenesteenhet Hamar.

KONTORET BESTÅR

Det betyr ikke at lensmannskontoret i Ringsaker ikke skal bestå. Politimesteren vil opprettholde det som såkalt tjenestested, det vil si at publikum fortsatt vil ha et lensmannskontor i Ringsaker med faste åpningstider og de vanlige polititjenestene.

VIL VÆRE ENHET

Lensmann Terje Krogstad i Ringsaker her selv sittet i arbeidsgruppa som kom med sitt forslag i forrige uke. Gruppa var delt på om Ringsaker skulle være tjenestested eller tjenesteenhet.

Krogstad uttalte i forrige uke til HA at han ønsker å beholde Ringsaker som tjenesteenhet.

Politimesterens forslag sendes nå ut på høring i kommunene og fylkeskommunene i Innlandet.

Høringsfristen er 2. desember, deretter sendes politimesterens forslag til Politidirektoratet. De fatter sin beslutning 15. januar.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.