Snøsmeltingen startet riktignok allerede midt i februar, men den siste ukas kalde nedbør var dessverre nok til å kvele den største entusiasmen.

Men: Nå tror vi derimot at utviklingen har snudd til det bedre igjen. Værmeldingen for den kommende uka er nemlig meget lovende. Yr.no melder plussgrader og oppholdsvær hver dag til og med starten av neste uke.

Sola vil nok ikke skimtes hver eneste dag, men flere av dagene kan vi vente oss strålende vårvær og opp mot åtte plussgrader i skyggen. Det vil bety meget anstendige forhold i solveggen.

Nå blir det sol

Søndag ettermiddag begynte den sure tåka endelig å lette. Vi tok turen ut i Hamar sentrum for å se om folk hadde turt å krype ut av vinterhiet.

Utenfor Triangelgården møter vi de to syklistene Ole Hall fra Nydal og Kim Daniel Taalesen fra Ottestad. De to driver helst med «dirt-bike» i skogen, men trives også i urbane omgivelser:

– Dette er årets første tur i byen. Vi driver med kreativ sykling, sier Hall.

 Mye hopp og sprell ...?

– Ja, det blir minst mulig rett fram. Street-sykling er ikke så veldig utfordrende med den infrastrukturen vi har i Hamar.

 Hva med været?

–  Det blir helt nydelig nå som tåka letter!

Utekaffe

Utenfor Larsen-kafeen sitter Kristin Frodahl Rognerud fra Ottestad og nyter de små solstrålene. I barnevogna ligger sønnen Ulrik Frodahl Andreassen (11 måneder) og småsover.

– Det er så deilig når sola titter fram. Det er på tide, smiler Rognerud.

Hun blir glad for å høre om den hyggelige værmeldingen for neste uke.

Elg-varsel

I gågata kommer Hamar Media-kantinas egen kokk Stål Larsen susende forbi på elsykkel. Han er lattermild og ekstra på vakt etter lørdagens dramatiske episode med en elg som dundret ned Seminargata og krysset gågata.

Her kan du se video av den spesielle hendelsen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00