– Vi har gjort en rekke etterforskingsskritt i tiden etter festen på Vollbo.

Det sier politiadvokat Julie Dalsveen til HA.

Lørdag 18. november kom en ungdomsfest på Stange menighets lokale Vollbo i Stange sentrum totalt ut av kontroll. Det endte opp med slåssing ute på gata, og flere personer ble skadet. En fikk betydelige skader med blant annet bruddskader i ansiktet.

MISTENKT

Politiet har nå en person som er mistenkt for vold etter oppgjøret.

– Vedkommende erkjenner ikke straffskyld for å ha utøvet vold, sier Dalsveen til HA.

HA er kjent med at det har ulmet kraftig blant mange ungdommer etter det som skjedde i Stange, og mange har spurt seg hva som egentlig ligger bak bråket.

– Det er politiets oppfatning at flere personer står bak voldsepisodene, sier Dalsveen.

MYE TAUSHET

Politiet har slitt med å få ungdom som opplevde bråket til å snakke etter det som skjedde.

Personer HA har snakket med har fortalt om frykt for represalier for den som snakker med politiet.

Julie Dalsveen gjentar politiets oppfordring:

– Vi ber nå om at dem som har opplysninger i saken melder seg som vitner. Dette dreier seg om alvorlige voldssaker der tre fornærmede har fått brudd i ansiktet, hjernerystelse, kuttskade og blåveis i ansiktet og generelt smerter i kroppen, sier hun.

– Politiet har fortsatt spor å gå etter som det jobbes med, men vi ønsker altså at vitner melder seg.

RYKTEFLOM

HA er kjent med at det går en rykteflom blant mange ungdommer om ulike ting som skal ligge bak konflikten som fikk det til å smelle i Stange.

Politiet er kjent med dette, men har altså problemer med å få ungdom til å snakke med dem.

– Generelt kan jeg si at politiet har merket seg at mange ikke har så lyst til å snakke med oss om det som skjedde, sa Dalsveen til HA tidligere i vinter.

Politiet har på ingen måte gitt opp å nøste opp i det, og har flere etterforskere som jobber med å snu steiner i saken.

– Vi er bekymret over hva denne saken viser. Vi er bekymret over det som skjer i ungdomsmiljøet, og derfor er saken prioritert hos politiet.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.