Når rett settes i Hedmarken tingrett i dag tirsdag 18. april, er det for en i nasjonal sammenheng spesiell og unik overgrepssak.

Den tiltalte har rukket å bli 20 år gammel. I over ett år har han blitt etterforsket for seksuelle overgrep mot et stort antall norske tenåringsjenter. Flere enn de 41 som er tatt med i tiltalebeslutningen, som strekker seg fra 2013 til 2016.

Gutten ble pågrepet og varetektsfengslet i mars i fjor, og da hadde han vært i politiets søkelys en stund. Han satt varetektsfengslet til juni, da han ble løslatt fordi politiet mente han ikke kunne ødelegge bevis i saken.

Imidlertid dukket det etter hvert opp saker som tydet på at gutten hadde tatt opp igjen virksomheten mot tenåringsjentene. Så i november ble han pågrepet på nytt. Og varetektsfengslet. Siden har han sittet fengslet.

GUTTEROMMET

Vi går inn i historien, og tilbake til april 2013. Det er der tiltalen mot det som da er en tenåringsgutt begynner. HA gjengir hendelsene basert på slik de er presentert i tiltalen, og det er grunn til å understreke at dette er påtalemyndighetens versjon av saken slik den kommer til å bli presentert i retten.

På gutterommet sitter han og har kontakt med ei jente via Snapchat og Kik. Jenta har enda ikke fylt 11 år. Gutten sender henne intime bilder, og ber henne sende seg det samme i retur. Jenta tar både bilder og video av seg selv. Og sender til han.

Siden skal det bli mange lignende hendelser. Tiltalen er 13 sider lang og det står navnet på 41 tenåringsjenter i den. Sju av jentene som er med, er fra Hedmarken. Et titall fra Hedmark.

OVERGREP

Sommeren 2014 har gutten kontakt med ei jente. Hun er 12 år gammel.

Hun har tidligere sendt ham nakenbilder av seg selv. Nå truer han henne med at dersom hun ikke gjør seksuelle ting med seg selv og sender ham bilder og video av det, vil han sende nakenbilder han tidligere har fått av henne til venninnen hennes.

Dialogen går via Skype. Og gutten får det materialet han vil ha.

Denne hendelsen har ført til at han nå er tiltalt for voldtekt. Selv om han ikke fysisk var der.

For dette forholdet alene risikerer han minst tre års fengsel og inntil 10.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.