Å sovne bak rattet kan få alvorlige konsekvenser. En ny undersøkelse viser skremmende resultater for fylket. Det skriver 

65 prosent av bilførerne i Hedmark sier de har vært redde for å sovne når de har kjørt bil. Ni prosent sier de faktisk har sovnet bak rattet. Det viser en ny undersøkelse Ipsos har gjort for Gjensidige.

- At så mange har opplevd å sovne mens de kjører bil er skremmende, sier bilekspert Jan Fleinsjø i Gjensidige.

Over dobbelt så mange menn som kvinner har sovnet bak rattet. Det er også en tendens til at personer i 30- og 40-årene svarer hyppigere ja på begge spørsmålene enn de yngste og de eldste.

Livsfarlig trøtthet

Gjensidige har årlig flere titalls skadesaker knyttet til sovning bak rattet. 

- I slike tilfeller blir erstatningen ofte redusert med 20 prosent. Men det viktigste å tenke på er at du setter ditt eget og andres liv på spill hvis du fortsetter å kjøre selv om du er trøtt, sier Fleinsjø.

- Kaffe og Cola er falsk sikkerhet. Det eneste som hjelper er å stoppe og sove eller bytte sjåfør, sier Fleinsjø.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.