Elverum har 21 poeng på 15.-plass, men det er kun to poeng opp til Fredrikstad på kvalifiseringsplass før deres kamp mot Kongsvinger senere søndag.

For Arendal var det nok en spiker i nedrykkskista. Laget ligger sist med 17 poeng og har sju poeng opp til trygg grunn når det gjenstår fem kamper. De har også én kamp mer spilt.

Søndag la Elverum grunnlaget for seieren i førsteomgang.

Silas Songani ga laget ledelsen allerede etter to minutter før Jonas enkerud la på til 2-0 allerede etter åtte minutter.

Etter 25 minutter dukket Moustapha Ndiaye opp og headet inn 3-0 og kun seks minutter senere var oppgaven nærmest umulig for Arendal da Garis Cirak satte inn 4-0.

Enkeruds andre scoring etter 39 minutter gjorde at den andre omgangen nærmest ble en transportetappe for hjemmelaget.

Annenplasserte Start klarte kun 1-1 hjemme mot Levanger, men tapte ikke terreng til Ranheim på tredjeplass ettersom Ranheim-laget kun oppnådde samme resultat borte mot Florø.

(©NTB)

Bildetekst tc338411:

Jonas Enkerud (til høyre) scoret to ganger da Elverum slo Arendal 5-1 i 1. divisjon søndag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.