Brumunda går flomstor for tiden. Det skyldes snøsmelting i fjellet og mye nedbør.

Thor Bierke tok bildet med bilen 17. mai ved den populære fiske- og badekulpen Gåskvernhølen i Brumunda.

Kulpen ligger cirka 500 meter ovenfor Sveum idrettspark i Brumunddal, og like i nærheten av Gåskvern gård, hvor Bierke bor.

Vasket ut masse

19. mai ble bilde nummer to tatt, og da hadde elva vasket ut elveflaten og fjernet hele kulpen.

Det er snakk om 10 til 15 meter med elvebredd som er blitt tatt med av høy vannføring.

– Det er naturens gang, men det er kjedelig for fiskinga, sier Bierke.

Varslet kommunen

Han har varslet kommunen fordi elvebredden er utrygg nå som det er så mye vann i elva, og strømmen er sterk.

– Det er farlig å bevege seg nært kanten. Så lenge jeg har levd har jeg ikke opplevd maken. Det er sterke krefter i sving, sier Bierke, som innstendig oppfordrer folk som ferdes i området langs elva om å være forsiktige.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.