• 2

Gigantelgen ble plassert på Bjøråa rasteplass i Stor-Elvdal i juli 2015.

Elgen er reist som et trafikksikkerhetstiltak, som Statens vegvesen håpte ville redusere det store antallet ulykker langs riksvei 3. Kunstneren bak storelgen er Linda Bakke fra Stange, som er en kjent bildekunstner og skulptør.

I tillegg til at storelgen skal bedre trafikksikkerheten, har den blitt et kjennemerke på Stor-Elvdal kommune.

Verdens største

Elgen er 10 meter høy og 12 meter lang, og er verdens største i sitt slag, 30 centimeter høyere en kanadiske «Mac The Moose» i Moose Jaw.

Etter at canadierne oppdaget at en norsk elg har tatt fra dem tronen som verdens største elg, har et komikerpar i Canada yppet innbyggerne i byen til kamp for å ta tilbake tittelen.

Dette har det blitt mye godt mediestoff av, og Tesla-gründer Elon Musk har også lagt merke til den norske storelgen.

Sosiale medier

Musk, med 24 millioner følgere på Twitter, har lagt ut bilde av storelgen på Twitter, og skrevet «Awesome moose sculpture».

Linda Bakke synes all medieoppmerksomheten er morsom.

– Det er helt vil så mye publisitet denne saken har fått rundt om i verden. Men den responsen fra Elon Musk tok virkelig kaka. Jeg ble helt rørt faktisk. Det er ikke mulig å få bedre respons, sier Bakke til HA.

Bakke er ikke særlig opptatt av status og slikt, men hun tror oppmerksomheten kan føre til flere, spennende oppdrag.

– Det er så mange kategorier og nivåer i kunstverdenen. Det jeg liker best å jobbe med, er å lage stedsspesifikke attraksjoner og finne særegenheten til forskjellige steder og hjelpe til å bygge identitet. Så med den enorme publisiteten som er nå, håper og tror jeg det kan komme noen nye, spennende skulpturoppdrag, sier Bakke.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00