Ei elgku med kalv likte tydeligvis ikke en fotgjenger som kom forbi dem ved Mørkved skole i Brumunddal onsdag formiddag. Elgkua og kalven fulgte etter fotgjengeren, som syntes dette var såvidt ekkelt at han løp hjem.

Omtrent samtidig fikk HA bilder fra beboeren i et hus i Brumunddal der et par elger ble fotografert både i full aktivitet og mens de hvilte.

Politiets operasjonsleder fortalte onsdag formiddag at viltnemnda hadde reist ut for å lete etter dyrene som skremte folk i og ved Brumunddal.

De siste dagene er det flere beboere som har hatt besøk av elg i hagene sine i Brumunddal-området.  

En rekke bilførere over hele fylket har fått merke at elgen trekker over vegene om dagen. Det er særlig i skumringen på kvelden og morgenen at elgen er på vandring. 

I løpet av natta har det vært åtte elgpåkjørsler. Forleden natt var det 14 elgpåkjørsler på 15 timer. I natt var det påkjørsler på Atna, i Folldal, i Løten, i Næroset i Ringsaker, i Engerdal, Trysil og på Matrand.

Politiets operasjonsleder ber om at folk er spesielt oppmerksomme på vilt langs vegene om dagen. 

Grunnen til at elgen nå trekker helt ned i boligstrøk er for å finne mat. I mange hager henger det fortsatt epler på trærne, og dette liker elgen godt. Viltnemndene oppfordrer folk til å fjerne gamle epler for å unngå elgbesøk i hagen.  

TIPS: Vet du mer om dette, eller har bilder? Send dem gjerne til: tips@h-a.no.


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.