Jaktforskriftene fastsettes for fem år av gangen og de nye reglene gjelder fra april 2017.

I høringsrunden var det mange som reagerte på forslaget om å innskrenke rypejakten. Miljødirektoratet opplyser at de etter grundige vurderinger har valgt å opprettholde dagens jakttid.

– Bestandsnedgangen på rype har trolig flere årsaker, og vi registrerer også lokale forskjeller i bestandssituasjonen, sier direktør Ellen Hambro i Miljødirektoratet. For sjøfugl gjøres det noen innskrenkninger i jakttiden.

Samtidig har direktoratet fastsatt en lengre og mer enhetlig jakttid for elg. Det blir nå mulig å jakte elg fra 25. september til 23. desember i alle kommuner hvor det er åpnet for elgjakt, unntatt Kautokeino og Karasjok, hvor jakta starter 1. september. Tidligere ble jakten avsluttet 31. oktober de fleste steder.

Et nytt innslag på listen over fremmede arter med jakttid hele året er vaskebjørn.

– Denne amerikanske arten er et typisk eksempel på en fremmed art vi ikke vil skal etablere seg i norsk natur. Vaskebjørn har flere farlige parasitter og vil kunne gjøre stor skade på norsk fauna, sier Hambro.

Direktoratet fikk inn 248 innspill i høringsrunden. (©NTB)Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.