Sammen med støttepartiene i Stortinget har Høyre og Frp nå blitt enige om at 280 millioner kroner ekstra planmidler som ble lagt inn i budsjettforliket skal prioriteres til videre IC-planlegging.

- Dette er svært gledelige nyheter.  Vi var svært bekymret for at planleggingen skulle stoppe opp, men  ser nå en tverrpolitisk vilje i Stortinget til å holde framdrift i dobbeltsporutbyggingen. Det er svært viktig at det settes av penger til å planlegge videre  til Lillehammer. Å få på plass dobbeltsporet er avgjørende for at person- og godstransporten innad i, og gjennom, regionen skal fungere, sier leder av Jernbaneforum Dovrebanen Sør, Anne Karin Torp Adolfsen.

Regjeringens forslag til statsbudsjett manglet midler til effektiv og fullverdig planlegging av Intercityutbyggingen. Dette ville medført full planleggingsstopp nord for Åkersvika, og således uklarhet om trasevalg og løsninger i lang tid framover

Dersom det er planmidler utover det som er bevilget InterCity, ønsker komiteens flertallet i Transport- og kommunikasjonskomiteen å prioritere:

1. Planlegging av krysningssporforlengelse på Monsrud og Ogna, samt nytt krysningsspor på Vieren for å øke kapasiteten i godstransporten.

2. En elektrifisering av Solørbanen fra Kongsvinger til Hamar for å styrke godstransporten, blant annet transporten av tømmer.

3. Planleggingsmidler for hvilke tiltak som skal til for å realisere to tog i timen mellom Drammen og Hokksund som et viktig ledd i utviklingen av Buskerudbyen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.