22. august innførte Hedmark Trafikk den nye 171-ruta mellom Hamar og Gjøvik. Ruten er en ekspressrute med færre stopp, noe som reduserer reisetiden med hele 20 minutter sammenlignet med den ordinære 170-ruta.

Bussene har totalt åtte daglige avganger – to på morgenen og to på ettermiddagen fra både Hamar og Gjøvik. Prosjektet er et samarbeid mellom Hedmark Trafikk og Opplandstrafikk, som veksler på å kjøre turene.

Savner bedre markedsføring

Katta-lærer Steinar Larssen er en av mange som benytter 171-bussen. Fra sin bopel i Gjøvik pendler han daglig til og fra jobb i Hamar. Larssen er kjempefornøyd med tilbudet, men synes Hedmark Trafikk burde ha markedsført det bedre.

– Dette har blitt et veldig godt tilbud til folk rundt Mjøsa. For meg er buss et mye rimeligere tilbud enn å kjøre privatbil. Samtidig må Hedmark Trafikk gjøre en innsats for å styrke og profesjonalisere markedsføringen. Det har vært så stille i både Hedmark og Oppland etter oppstarten i august, sier han.

Larssen vil samtidig benytte anledningen til å rose sjåførene på bussene.

– De er flinke og høflige folk som fortjener all honnør, sier han.

10 passasjerer per tur

Informasjonssjef Cathrine Glomsvoll i Hedmark Trafikk opplyser at 2.397 passasjerer reiste med «171» i tidsrommet fra 22. august og ut september. Det gir et snitt på 10 passasjerer per tur.

– Det er litt tidlig å konkludere etter bare to måneder. Det er et mål om å øke dette snittet, og vi mener det er mulig å få flere til å bruke denne ruta, sier hun.

Etter ti måneders drift skal 171-ruta evalueres for å se om det er rom for å videreføre tilbudet i framtiden.

Glomsvoll vedgår at informasjonen til potensielle kunder kan bli bedre.

– Vi starter ganske snart en ny informasjonsrunde i markedet. Det er viktig med små drypp med jevne mellomrom. Jeg er enig i at vi kunne ha markedsført mer, og derfor planlegger vi nå flere kampanjer. Blant annet vil bedrifter langs ruten få informasjon om tilbudet, sier hun.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00