Fredag kom meldingen om at eierselskapet Top-Toy er konkurs etter lengre tids svake resultater. Ifølge E24 tapte selskapet mer enn to milliarder danske kroner i fjor.

Bakgrunnen for Top-Toys alvorlige situasjon skal være en kombinasjon av økt digitalisering, flere konkurrenter og endrede lekevaner hos barn. 

Top-Toy eier blant annet alle Toys "R" Us-butikkene i Norge og Fætter BR i Danmark.

I en pressemelding skriver administrerende direktør Per Sigvardsson at årets juleomsetning har vært svært skuffende.

– Vi var kommet langt og hadde fått godkjent vår restruktureringsplan og har arbeidet døgnet rundt for å legge rammene for restruktureringen av Top-Top, men i dag må vi erkjenne at vi på grunn av sviktende julesalg ikke lenger er i stand til å fortsette restruktureringen, sier Sigvardsson i en uttalelse gjengitt av E24.

Lokalt på CC Hamar er situasjonen ennå uavklart:

 Hvilke konsekvenser vil dette få for butikken på CC Hamar?

– Dette er altfor tidlig å si. Sannsynligvis stengt til over nyttår, og så må vi avvente bostyrer, skriver CC-eiendomssjef Ketil Norheim i en SMS til HA.

CC Hamar-senterleder Nina Utkilen har ikke besvart HAs henvendelser.

Fredag ettermiddag var det normal drift ved butikken i Hamar. I løpet av de neste dagene vil det komme en avklaring rundt eventuell videre drift i framtiden.

Top-Toy har 53 butikker i Norge og totalt 226 butikker i Norden. Rundt 330 norske ansatte går nå en uviss framtid i møte.

Ifølge NTB har selskapet Kuratel fått i oppgave å realisere flest mulig verdier.

– Vi innleder en dialog med kreditorene om hvordan boet skal håndteres, men kan opplyse om at visse butikker vil holde åpent, slik at kunder kan bytte varer til andre varer fram til utgangen av desember, sier advokat Søren Aamann Jensen, som sammen med advokat John Sommer Schmidt er utpekt som kurator. Det skriver NTB.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.