Vegen har vært stengt siden 1. april på grunn av rasfare etter sprengning i et privat massetak nær vegen, som blant annet førte til at ei stor steinblokk løsnet.

Fjellet over E6 ble ustabilt etter sprengningen i massetaket som firmaet E. Rolstad AS driver, og Statens vegvesen måtte sprenge ned flere steinblokker for å hindre ras. Deretter måtte ca. 200 lastebillass med masser kjøres bort.

Dette arbeidet pågikk i tre dager før vegen kunne åpnes for trafikk i ett kjørefelt torsdag 4. april. Etter dette fortsatte vegvesenet arbeidet med rensk i fjellsiden og terrenget på toppen av Elstadkleiva ut uka.

De siste dagene har fjellet blitt boltet og sikret, slik at E6 nå er trygg å kjøre på og kan åpnes for normal trafikk.

– Arbeidet har vært komplisert og tidkrevende, sier seksjonsleder Asbjørn Stensrud i Statens vegvesen.

– Det er store mengder stein som har blitt sprengt ut og kjørt bort. Terrenget er bratt, og hensynet til sikkerheten til de som har utført arbeidet, har krevd god planlegging. Nå er vi glade for at alt har gått bra, og at E6 kan ha normal trafikk igjen.

Mens E6 var helt stengt, ble tre fylkesveger i Ringebu brukt som omkjøringsveger for mindre kjøretøy. Statens vegvesen vil se på disse vegene og utbedre eventuelle skader som de ble påført mens de ble brukt som omkjøringsveger for E6.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.