Nyheten slapp utbyggingssjef Jarle Kristian Tangen i et møte med Ringsaker-politikerne onsdag formiddag.

-Det er en liten go’bit. Det krever at vi får godkjent forenklingen av E6-krysset i Brumunddal, sier Tangen.

Forenklingen av E6-krysset Nye Veier vil ha godkjent er å fjerne en stor rundkjøring under krysset og erstatte det med to rundkjøringer på hver siden av E6. Det vil sikre vegnettet mot 200-årsflom. Gående og syklende vil også få nye og bedre kryssinger av E6.

Det er også snakk om å legge til rette for 160 parkeringsplasser. I forslaget er det også satt av areal til 25 døgnhvileplasser for lastebilsjåfører.

VIKTIG MED RASK E6-BYGGING

Inntil nå har det vært planlagt at E6 fra Arnkvern til Brumunddal skal stå ferdig på høsten i 2020. Nå framskyndes altså ferdigstillelsen.

-De aktuelle entreprenørene gir oss svar innen påske om det lar seg gjennomføre, men det er det vi nå jobber etter, sier Tangen.

Han mener at det også vil være gunstig for strandsonen i Brumunddal at E6 står ferdig utbygd raskere enn planlagt. Parallelt med E6-utbyggingen skal Arthur Buchardt bygge Mjøstårnet, strandparken skal bygges på Strandsaga og friluftsområdet sørover mot Verven skal erstattes når E6-utvidelsen kommer å mjøssida.

INNGÅR AVTALE I SOMMER

Fire entreprenør kjemper om å få bygge E6 fra Arnkvern til Moelv. Det er Hæhre, NCC, Veidekke og AF-gruppen.

-Vi velger entreprenør i juli, før sommerferien. Planen er å signere avtale i oktover og at byggestart vil skje raskt etter kontraktsignering, sier Tangen.

Nye Veier har satt følgende mål for når E6 fra Kolomoen til Moelv skal stå ferdig:

** Gjennom Stange høsten 2019.

** Gjennom Hamar i 2020.

** Forbi E6-krysset i Brumunddal 1. juli 2020.

** Til Moelv i 2021. 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.