Det er Statens vegvesen som melder dette i en pressmelding.

I pressemeldingen trekkes rasteplassen ved Strandlykkja fram i form av et bilde.

Her er de sju finalistene i årets konkurranse:

E6 Frya – Sjoa.

E6 Kolomoen – Minnesund.

E105 Hessing – Storskog.

Gladengveien på Ensjø i Oslo.

Deichmansgate i Oslo.

Holmestrand stasjon.

Hovedgata-Holgata i Tvedestrand.

I pressemeldingen kommer det fram at det kom inn 40 forslag til juryen som nå skal avgjøre hvilken veg som er vakrest.

- Det er et stort spenn blant årets finalister som alle er gode forbilder. Fra de store vegprosjektene til gater der man håndterer overvann. Prosjektene er gode både når det gjeld store grep og detaljer. Det er artig å se hvor høyt nivået er, sier Alf Støle og Sunniva Schjetne i Statens vegvesen.

De er fagsekretariat for juryen. 

I år er det 30 år sidan "Vakre vegers pris" ble delt ut for første gang. 

Her er juryen: Juryleder Ola Bettum (Norske landskapsarkitekters forening), Marte Aas (Kunst i offentlig rom), Kirsten G. Lunde (NMBU), Siri Merethe Bakken (NTNU), Anne Aude (Riksantikvaren), Berit Okstad(Tekna), vegdirektør Terje Moe Gustavsen og Henrik Lundberg (Norske arkitekters landsforbund).


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.