Politiet meldte om saken like før klokken 14.00 17. mai.

Politiet opplyser at det opprettes sak mot vedkommende som styrte dronen over folkemengden i Hamar sentrum.

Droneflygingen skjedde over folkemengden på Stortorget i Hamar midt på dagen 17. mai.

- Dronen var bare om lag 40 meter over folkemengden. Det er strenge regler for bruk av droner. De skal være minst 50 meter fra enkeltpersoner og minst 200 meter unna mengder på 100 personer eller mer, sier operasjonsleder Haagen Løvseth ved Innlandet politidistrikt til HA.

- Hva skjer med vedkommende som fløy dronen?

- En kar fra Hedmarken, en mann i 20-årene, ble tatt for forholdet. Vi har opprettet en såkalt undersøkelsessak. Det betyr at vi ikke har tatt stilling til hva slags reaksjon det blir, sier Løvseth og legger til:

- Normalt vil slike saker ende med en bot.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.