Et helt team av etterforskere fra politiet i Hamar har den siste tiden jobbet tett med kolleger i Sverige og Danmark i Semou-saken. Politifolk fra Hedmarken har de siste dagene vært både i Skåne i Sverige og i København. Det bekrefter politiadvokat Magnus Schartum Hansen i Innlandet politidistrikt.

Les mer: To menn tilknyttet Hells Angels pågrepet

Etter det HA kjenner til er de i tett samarbeid med politi som har erfaring i å etterforske tunge, organisert kriminelle miljøer i nabolandene. HA har grunn til å tro at navnet på de to personene med Hells Angels-tilknytning som nå er pågrepet har vært på politiets blokk siden kort tid etter overfallet, og at disse har vært «hemmelig» siktet i saken en stund.

Les også: Nekter å ha gjort det

De to som er pågrepet er menn i 20-og 40-årene. Den ene ble pågrepet i Sverige, den andre i Danmark. Men begge er danske statsborgere.

TORPEDOOPPDRAG

Etter det HA erfarer har politiet i Hamar en klar formening om at de som slo ned Semou, var sendt til Hamar for å utføre et oppdrag. Et rent torpedooppdrag. Politiadvokaten ønsker ikke å svare på spørsmål om hvorvidt politiet tror Semou var et tilfeldig offer, eller om han var målet.

Les også: Slik reagerer lagkameratene

Semou fortalte til HA etter overfallet at en person la ham i bakken og en slo ham i bakhodet med en hammer slik at han fikk kraniebrudd.

– Motivet for angrepet står naturlig nok helt sentralt for politiet nå, og vi vil komme tilbake til dette så fort vi kan. Foreløpig velger vi å være varsomme med å kommentere det, sier Schartum Hansen til HA.

NYTT AVHØR AV SEMOU

Franck Semou ble kalt inn til nytt politiavhør med Hamar-politiet onsdag, kort tid etter at to menn var pågrepet i saken. Der ble han forelagt nyheten om utviklingen i saken.

– Jeg kan ikke gå inn på detaljer fra hans forklaring nå av hensyn til etterforskingen som ligger foran oss. Men det er riktig at politiet tok et nytt avhør av ham i kjølvannet av pågripelsen av de to mennene, sier Schartum Hansen.

HELLS ANGELS

Politiet vil heller ikke svare på om de to mennene er medlemmer av Hells Angels, eller tilknyttet klubben på annen måte.

– Har politiet pågrepet alle de skal ha tak i nå, eller er det andre personer som er siktet og eventuelt etterlyst?

– Det ønsker jeg foreløpig ikke å kommentere, sier Magnus Schartum Hansen til HA.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.