– Sauen hadde radiobjelle slik at eieren straks fikk dødssignaler via PC. Sauen ble tatt av bjørn torsdag morgen.

Det sier Rune Bjørnstad fra Hamar, rovviltkontakt for Statens Naturoppsyn (SNO) i Hedmark, til HA fredag kveld.

Han forteller at man er sikre på at sauen ble tatt av bjørn fordi bittmønstret er annerledes enn for ulv. I tillegg ble det funnet bjørnehår ved sauen.

Sauen ble tatt ved Arsenalet – et område vest for vegen mellom Ebru og Nordhue-masta.

– Er det samme bjørnen som ble fotografert i Hamar tidligere?

– Det kan det være, men det kan også være en annen bjørn. Og siden sauen ble tatt i Løten torsdag morgen så kan bjørnen være flere mil unna nå, sa Bjørnstad fredag kveld og la til:

– Jeg vet ikke om det jaktes i dette området nå.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.