Landbruksdirektoratet i Oslo står på lista over statlige arbeidsplasser som regjeringen har utredet om skal flyttes ut av Oslo. Fristen for å utrede saken, gikk ut 1. juli.

Landbruksdirektoratet har 194 arbeidsplasser i Oslo, men det er 50 av dem som er aktuelle for utflytting.

Hamar er blant byene som har meldt interesse for Landbruksdirektoratet, sammen med Steinkjer, Østre Toten og Jæren blant flere.

Møtte statsråd

En delegasjon fra Hamar, bestående av ordfører Einar Busterud med flere, møtte landbruksminister Jon Georg Dale (Frp) i Oslo i slutten av april, for å legge fram Hamars fortrinn i kampen for å få disse statlige arbeidsplassene.

Da den samme Dale stilte på Skibladnerbrygga 11. august sammen med statsminister Erna Solberg, trodde mange det var Landbruksdirektoratet nyheten gjaldt, noe som ikke slo til.

Skuffet

Hedmark Arbeiderpartis førstekandidat Anette Trettebergstuen hadde forventet at det kom en avgjørelse om hvor Landbruksdirektoratet skal flyttes før valget.

– Hedmark er landbruksfylke nummer én, og det er mange gode argumenter for å legge Landbruksdirektoratet til Hamar. Det er mulig å dagpendle til Oslo, noe som gjør at risikoen for å miste viktig kompetanse blir mindre. Men det virker ikke som om Høyre og Frp i Hedmark har noen stor innflytelse i regjeringen, og de utsetter å ta en avgjørelse, påpeker Trettebergstuen, som mener det er sterkt beklagelig.

Lovnader til Venstre?

Stortingskandidat Tor Andre Johnsen (Frp) innrømmer at Landbruksdirektoratet til Hamar hadde vært en super sak i valgkampen.

– Jeg tror saken er litt betent i regjeringen. Sannsynligvis vil det stå mellom Hamar og Trøndelag. Men hvis Trine Skei Grande har fått noen lovnader…, sier Johnsen.

Saken er utsatt på ubestemt tid og vurderes fortsatt i Landbruks- og matdepartementet.

– Vi arbeider oss grundig gjennom disse vurderingene. Tidspunktet for når konklusjon vil foreligge er ikke klart, sa landbruks Jon Georg Dale (Frp) til NRK Trøndelag 4. september.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.