Båten med den erfarne fiskeren drev om lag tusen meter ned elva – med fiskeren liggende på den kantrede båten – før han ble reddet.

– En ting har jeg lært, og det er at jeg ikke skal ha på vadere i båt.

Det sa den ene av de to fiskerne som satt i båten før den kantret til Namdalsavisa (NA) tirsdag.

Vedkommende, som klarte å svømme i land, fisket sammen med hamarsingen da det gikk galt med båten. Hamarsingen brukte redningsvest.

– Det KUNNE GÅTT ILLE

NA møtte de to fiskekameratene tilfeldig bare timer etter at de kjempet for livet i Namsen. Mennene fra Østlandet ville ikke stå fram. De var ennå preget av det de opplevde tirsdag ettermiddag.

Via hamarsingens familie fikk HA onsdag kveld beskjed om at ingen av de to ville stå fram i avisa.

– Det kunne gått riktig ille. Det var bare flaks som gjorde at jeg kom meg til land. Jeg er kjent i elva og visste om ei grunne litt lenger ned. Jeg lot strømmen drive meg ned dit og klarte å komme på land, forteller hamarsingens kamerat til NA.

Vedkommende var roer i båten.

– DET Gikk veldig fort

Han forteller at båten kantret like etter at han hadde vært en kort tur på land. Det var da han hadde tatt av seg vesten.

– Jeg vet ikke hvorfor jeg ikke tok den på meg. Jeg glemte det bare. Men rett etter at vi hadde lagt fra land, skulle jeg flytte meg litt i båten. Da jeg reiste meg så vidt, kantret båten så mye at den tok inn vann. Så gikk den rundt. Det gikk veldig fort, forteller roeren.

Reddet av GRUNNEIER

Mens han kjempet seg inn til land, klarte hamarsingen å klamre seg fast til båten. Også han hadde på seg vadere – heldigvis også redningsvest. De store vannmassene dro han og båten rask ned elva.

Hamarsingen ble reddet av grunneier Audun Veium. Han parkerte bilen og gikk ned til elva da han skjønte at noe var galt:

– Jeg hørte noen rope om hjelp fra elva, sier han til NA.

Like etter så han den kantrede båten, og en person som klamret seg til den. Veium hoppet i egen båt og satte kursen mot fiskeren, som hadde vært i vannet, som holdt 11 grader cirka, en halv time.

– Han var rolig, men veldig kald. Vi klarte å få ham om bord på tredje forsøket. Han hadde da drevet en god kilometer fra der båten kantret, sier Veium til NA.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.